Як під'єднати камеру, навігаційний блок чи телефон у вашому авто. Огляд рішень

04.12.2020
  1. Що таке відеоінтерфейс, і для чого він потрібен?
  2. Адаптери для під’єднання камер заднього та переднього виду
  3. На що здатні адаптери CarPlay з входами для камер?
  4. Кабельна продукція
  5. Висновки

Обираючи товар у магазині, ми враховуємо свій бюджет та потреби, проте, деколи купляємо дорожчий товар, не розуміючи усіх його переваг. Але ж для чого платити більше за функціонал, який ми практично не використовуємо?

Щоб не платити більше, потрібно краще розуміти, з чим саме маєш справу та як саме користуватись придбаним рішенням. Саме тому ми вирішили присвятити цю статтю відмінностям між найпопулярнішими рішеннями у сфері автоелектроніки та розповісти про їхні можливості.

У цій статті ми розповімо, що таке відеоінтерфейси, адаптери для під’єднання камер, багатофункціональні адаптери CarPlay з можливістю під’єднання камер та кабелі, а також що краще вибрати у тій чи інший ситуації. Прочитавши її, ви зрозумієте, що саме вам потрібно та на що слід звертати увагу при виборі рішень. Готові? Нумо читати!

1. Що таке відеоінтерфейс, і для чого він потрібен?

Перш за все, розберімось, що таке відеоінтерфейс, і для чого він використовується. Відеоінтерфейс дозволяє під’єднати додаткові відеопристрої до штатного монітора вашого авто, наприклад:

Інакше кажучи, відеоінтерфейс перетворює різноманітні відеосигнали додаткових пристроїв у потрібний цифровий формат, в якому працює штатна медіа- чи навігаційна система.

Деякі відеоінтерфейси також обладнані функцією адаптивних або статичних паркувальних ліній. Вони стануть у пригоді при паркуванні, а також виїзді з ділянок з обмеженим оглядом чи гаражу. Виглядають ось так:

Статичні лінії паркування

Статичні лінії паркування

Динамічні лінії паркування

Динамічні лінії паркування

Якщо ваше авто обладнане штатними парктроніками, і ви встановите додаткову камеру заднього виду, інтерфейс буде зчитувати дані з парктроніків та відображати їх статус на зображенні з додаткової камери заднього виду. Тобто, приховану перешкоду, яку не побачить камера, візуалізує інтерфейс.

Візуалізація перешкоди

Також, з міркувань зручності у переважній більшості відеоінтерфейсів передбачена можливість керування під’єднаними пристроями за допомогою:

  • штатних кнопок
  • штатного джойстика
  • штатного тачпада
  • штатного сенсорного скла, що встановлене на штатному екрані
  • додатково встановленого сенсорного скла, що встановлене на штатному екрані
Способи керування під’єднаними пристроями

До того ж, у більшості відеоінтерфейсів реалізована функція живлення додаткових пристроїв. Простіше кажучи, відеоінтерфейс слугує посередником (power manager) між автомобілем та додатково під’єднаними пристроями. Будьте обережними, адже якщо при встановленні додаткового обладнання ви неправильно заживите відеоінтерфейс, це може призвести до поломки акумулятора автомобіля. Отже, якщо виходи для живлення зовнішніх пристроїв присутні, їх слід використовувати. Проте, водночас потрібно зважати на максимальну потужність, яку може видавати такий вихід.

Беручи до уваги все вище сказане, варто сказати, що відеоінтерфейс - доволі складний пристрій, який зазвичай потребує відповідних технічних навичок і обладнання. Його встановлення займе трохи вашого часу, але водночас надасть надзвичайно широкий функціонал.

Зверніть увагу! Ми рекомендуємо встановлювати відеоінтерфейси лише з допомогою кваліфікованих спеціалістів, щоб уникнути неправильної роботи обладнання, пошкодження проводки чи інших елементів автомобіля.

Наразі ми пропонуємо широкий вибір відеоінтерфейсів для різноманітних марок авто: Mercedes-Benz, Toyota, Audi, BMW, Volkswagen, Porsche та інших. Вам потрібен відеоінтерфейс, якщо потрібно під’єднати навігаційний блок чи кілька відеопристроїв до штатного монітора автомобіля.

2. Адаптери для під’єднання камер заднього та переднього виду

Адаптери для під’єднання камер – це своєрідний спрощений відеоінтерфейс. Для їх виробництва використовують такий же процесор, як і для відеоінтерфейсів, але без додаткового функціоналу. Тому у кінцевому варіанті ми отримуємо простий та дешевший варіант із обмеженими можливостями. А конкретніше, ви отримуєте можливість під’єднати камери заднього та переднього виду.

Підбираючи такий адаптер, слід впевнитись, що він працюватиме разом зі штатною камерою заднього виду. На перший погляд, для одного бренду авто та головного пристрою можна знайти два однакові пристрої. Але якщо придивитися уважніше – ви побачите, що один може працювати на авто із штатною камерою заднього виду, а інший – ні.

Деколи, пристосовуючись до потреб споживача, виробник обладнує пристрій додатковими функціями. Наприклад, ви хочете встановити камеру заднього виду, а камера переднього виду вам не потрібна, проте ви також хочете під’єднати Apple TV.

У такому випадку, замість камери переднього виду ви можете під’єднати Apple TV, відповідно налаштувавши адаптер. Активація входу із під’єднаним Apple TV відбуватиметься через штатну кнопку на кермі.

3. На що здатні адаптери CarPlay з входами для камер?

Якщо ви коли-небудь задумувались над тим, чи варто обладнати своє авто функціями CarPlay та Android Auto, тоді вам точно потрібно дізнатись більше про наші адаптери. А зараз ми детальніше сфокусуємось на адаптерах CarPlay, які окрім вище вказаного функціоналу дозволяють встановити камери, відтворювати відео з USB-накопичувача та дзеркалювати зображення зі смартфона на штатний екран вашого авто.

Такі рішення обладнані спеціальними входами для під’єднання камер та стануть у пригоді, якщо окрім CarPlay й Android Auto вам також потрібно встановити камери огляду. Вони спрощують процес встановлення камери та роблять його безпечним, адже дозволяють під’єднати її за принципом Plug&Play.

Деякі з цих адаптерів оснащені функцією активних паркувальних ліній та перемикання між відеопристроями штатною кнопкою. На додаток, зображення з камери заднього виду автоматично відображається на моніторі при перемиканні на задній хід, щоб максимально полегшити управління.

За потреби ви також можете обрати рішення 3 в 1, з допомогою яких ви зможете під’єднати додаткові відеопристрої, камери та користуватись CarPlay та Android Auto. Ви можете дізнатись більше про ці функції у нашій статті. Щобільше, ви зможете відтворювати аудіо на штатній аудіосистемі з під’єднаного смартфона чи USB-накопичувача.

У цьому відео наші технічні спеціалісти демонструють роботу такого адаптера:

Youtube video

Основна перевага таких рішень - можливість вполювати двох, а за потреби й трьох зайців відразу. А саме:

  • інтегрувати смартфон в авто
  • під’єднати камери
  • встановити додаткові відеопристрої.

4. Кабельна продукція

Компанія Car Solutions співпрацює з виробником кабельної продукції та систем керування камерами - GermesLab. Понад 10 років на ринку та тисячі задоволених клієнтів стали результатом кропіткої роботи інженерів GermesLab над унікальними автомобільними кабелями. З допомогою цих кабелів ви зможете під’єднати камеру заднього виду чи організувати відео- та аудіовходи у своєму автомобілі без необхідності під'єднувати відеоінтерфейс.

Перша перевага таких кабелів - вони можуть бути повноцінною заміною дорожчих та складніших у використанні інтерфейсів чи адаптерів.

Друга перевага - просте під’єднання камер та відеопристроїв за принципом Plug&Play без ризику пошкодити проводку чи втратити гарантію на автомобіль.

Таким чином, ви можете розширити можливості вашої мультимедійної системи будь-яким відеопристроєм, наприклад, HD-плеєром, Android-приставкою, адаптером дублювання екрана смартфона або ТБ-тюнером, не використовуючи відеоінтерфейс. Усі штатні функції монітора і надалі працюватимуть, як і до під'єднання кабелю.

Якщо вам потрібно всього лиш під’єднати камеру чи відеопристрій - обирайте кабелі для штатних головних пристроїв. Якщо ж ви хочете не лише під’єднати камери, а й керувати ними і встановлювати таймер затримки - вам допоможуть системи керування камерами. Детальніше про них дізнайтесь у нашій статті.

5. Висновки

У підсумку, вибирайте рішення, опираючись на ваші потреби. Якщо вам потрібно під’єднати лише камеру або лише один відеопристрій - вистачить кабелю для штатного ГП. У випадку, якщо вам потрібно більше функцій, до прикладу, встановити навігаційний блок чи активувати CarPlay/Android Auto, вибирайте відеоінтерфейс чи багатофункціональні адаптери. Якщо ви не впевнені, яке саме рішення обрати та чи задовольнить воно ваші потреби - звертайтеся до наших менеджерів з продажу, які радо вам допоможуть.

  Відеоінтерфейс Адаптер CarPlay +камера Адаптери для під’єднання камер Кабель
Plug&Play встановлення - + Уточняйте у менеджера +
Ціна Висока Середня Середня Низька
Мультизадачність + + + -
Під’єднання камери + + + +
Складність встановлення Дуже складно Складно Складно Доволі легко
Дзеркалювання смартфона + - - -

Ну що ж, тепер ви знаєте, які рішення потрібно обирати у тій чи інший ситуації. Заходьте до нас у інтернет-магазин - тут ви знайдете найактуальніші товари та найцікавіші статті!

Команда Car Solutions

Копіювання матеріалів з сайту carsolutions.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

Переглянути весь каталог
uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська у мережі
 Техпідтримка у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти