Apple CarPlay / Android Auto - найкращі помічники у дорозі!

10.08.2020

Сьогодні кожен з нас користується смартфоном, а дехто ще встигає водночас керувати автомобілем і слідкувати за дорогою. Відриватися від керування не хочеться, але щоб відповісти на важливий дзвінок чи прокласти маршрут до потрібної локації, все ж таки доводиться використовувати мобільний телефон. А що якщо ми скажемо, що відволікатися більше не потрібно?

Адаптери Apple CarPlay/Android Auto дозволять вам з легкістю користуватись функціями телефона в автомобілі та зекономлять ваш час, адже ви зможете керувати телефоном за допомогою голосового помічника чи штатних кнопок (на кермі, медіасистемі тощо) та контролерів. Що ж це за пристрої та яка з них користь? Відповіді на ці та інші запитання чекають вас попереду!

Що таке Apple CarPlay / Android Auto?

Apple CarPlay та Android Auto дозволяють вам користуватись навігацією, дзвінками, повідомленнями, та календарем, а також відтворювати аудіо на медіасистемі вашого автомобіля з під’єднаного смартфона. Різниця у тому, що Apple CarPlay - це вбудована функція iPhone, а Android Auto – це технологія, для якої на пристроях Android використовується застосунок.

Інтерфейс головного меню

Ось основні переваги цих електронних помічників:

  • Проста та зручна навігація на штатному моніторі вашого автомобіля;
  • Управління штатними кнопками. Вам не потрібно витрачати час на пошук потрібної функції на моніторі – просто використовуйте кнопки на кермі чи медіасистемі;
  • Голосові помічники Siri та Google Assistant, за допомогою яких ви зможете швидко прокласти потрібний маршрут або знайти найближчу заправку, чи вчасно відповісти на важливий дзвінок, не відволікаючись від дороги.*
  • Відтворення аудіо на медіасистемі автомобіля;
  • Заряджання телефону.

Зверніть увагу! *Якщо ваш автомобіль не обладнаний штатним мікрофоном, вам потрібно використовувати зовнішній мікрофон для дзвінків у режимі hansfree та використання голосових помічників Siri та Google Assistant.

Одна з найважливіших та найкорисніших переваг Apple CarPlay та Android Auto – це можливість говорити по телефону у режимі handsfree, а також надсилати та прослуховувати повідомлення, використовуючи голосового помічника. За потреби ви також можете увімкнути музику, відкрити календар чи пошту, використовуючи Siri чи Google Assistant. Просто та практично у використанні, особливо, коли поспішаєш.



Голосовий помічник Google Assistant

Голосовий помічник Siri

Окрім стандартних, користувачу доступні й інші застосунки, які можна завантажити з Apple Store чи Play Market. Варто зазначити, що перелік доступних застосунків обмежений.

Наприклад, користувачі CarPlay можуть використовувати такі навігаційні програми як: Google Maps (працює лише з iOS 13 та з Siri), NAVER Map, Waze, TomTom GO Navigation, 2GIS. З Android Auto ситуація дещо інша – у Play Market доступні лише два застосунки: Google Maps та обмежена версія Waze. З вибором аудіопрогравачів, радіоплеєрів, аудіокниг та месенджерів ситуація приблизно однакова – цих застосунків найбільше. Повний перелік додатків для Android Auto ви можете переглянути тут, перелік додатків для CarPlay тут.

Чому Apple CarPlay / Android Auto не підтримує відтворення відео?

Часто наші клієнти запитують, чому в CarPlay та Android Auto немає можливості відтворювати відео. Ані стандартний програвач, ані зовнішній (Youtube чи інші) не дозволять вам увімкнути відео. Чому і для чого заборонили перегляд відео під час руху? Розгляньмо ситуацію трохи детальніше.

По-перше, згідно з законодавством у понад 30 країнах заборонено відволікатись на користування телефоном під час управління транспортним засобом. У Омані, наприклад, за таке правопорушення передбачено до 10 днів позбавлення волі та штраф у розмірі ~770$. Здавалось би, лише відео переглянув, але закон є закон.

По-друге, розробники CarPlay та Android Auto вимкнули можливість перегляду відео для безпеки водія, адже ці програми створювались, щоб водій міг користуватись функціями смартфона, не відволікаючись від дороги. А перегляд відео - відволікаючий фактор, що може призвести до ДТП.

Що ж робити, якщо потрібно переглянути відео з телефона на екрані авто?

У мережі можна знайти десятки й сотні способів, як переглядати відео: зламавши програми, використовуючи піратське ПЗ або ж через джейлбрейк (iOS/Android jailbreak). Однак у такому випадку ви ризикуєте завдати шкоди телефону або заразити його вірусом, не отримавши натомість нічого. Ба більше, виконавши jailbreak смартфону, ви ризикуєте передати свої приватні дані (банківські дані, особисті фото та відео, логіни та паролі) третім особам. Тому будьте обережні та утримайтесь від використання неперевіреного програмного забезпечення.

Саме тому найпростіший, найзручніший та найбезпечніший спосіб для перегляду відео – це функція дублювання екрана телефона, що транслює зображення зі смартфона безпосередньо на екран вашого авто. Скористатись цієї функцією ви можете за допомогою адаптерів для дзеркалювання екрана смартфона. Однак ми пропонуємо вполювати двох зайців одразу, використовуючи адаптери CarPlay та Android Auto, що дозволяють відтворювати відео з під’єднаних пристроїв. Чим ці адаптери відрізняються?

  • Адаптери для дзеркалювання екрана смартфона зазвичай важче встановити, і для їх використання потрібен кабель або відеоінтерфейс;
  • Адаптери CarPlay/Android Auto під’єднуються за принципом Plug&Play та встановлюються значно простіше

Подивіться, як працюють ці пристрої:

Адаптер дублювання екрана

Youtube video

Адаптер Apple CarPlay/Android Auto

Youtube video

Як відомо, безпека - першочерговий пріоритет для усіх водіїв. Саме тому ми просимо вас утриматися від перегляду відео під час керування. Пам’ятайте, що ви несете відповідальність не лише за себе, а й за пасажирів. Будьте сумлінним водієм / водійкою та дотримуйтесь правил безпеки.

Як користуватись адаптером CarPlay/Android Auto?

Деякі автомобілі (після 2016 року виробництва) отримали CarPlay або Android Auto як стандартну функцію відповідно до комплектації. Тому власникам таких авто достатньо всього лиш під’єднати телефон та насолоджуватись спрощеним керуванням. А що ж робити тим, у кого ці функції не передбачені комплектацією авто? Нумо розбиратись.

У таких випадках у пригоді стануть багатофункціональні адаптери CarPlay та Android Auto, що активують ці функції, та дозволяють користуватись ними на моніторі вашого автомобіля. Загалом, під’єднання відбувається двома способами:

Тип під’єднання залежить від кожної конкретної марки автомобіля та головного пристрою. Не впевнені, який саме тип під’єднання вибрати? Не переживайте! Наші менеджери та спеціалісти з технічної підтримки завжди з радістю допоможуть вам обрати необхідне рішення та порадять потрібний тип під’єднання. 

І ось ви - щасливий власник адаптера, і вам кортить випробувати новий девайс. Що ж робити далі? Перш за все, потрібно встановити пристрій згідно з інструкцією чи схемою під’єднання. Більшість адаптерів під’єднуються за принципом Plug&Play, чи фішка-в-фішку. Це означає, що для встановлення вам не потрібно врізатись в проводку автомобіля, а лише під’єднати кабелі та конектори згідно з інструкціями. Ба більше, під’єднуючи пристрої за цим принципом, ви не ризикуєте втратити гарантію на авто.

Після встановлення вам необхідно під’єднати телефон до головного пристрою: Android-смартфони підтримують лише дротове з’єднання, а iPhone можна під’єднати також і через Wi-Fi. Зверніть увагу! Не усі адаптери CarPlay дозволяють під’єднати iPhone через Wi-Fi.

Ви також можете використовувати активатор бездротового CarPlay, щоб під’єднувати ваш iOS-пристрій через Wi-Fi, не витрачаючи час на пошуки кабелю та під’єднання телефону. Таким чином, налаштувавши під’єднання один раз, усі наступні під’єднання відбуватимуться автоматично та непомітно. Зверніть увагу! Даний пристрій підходить лише для автомобілів, що оснащені штатною та активованою функцією CarPlay.

Після завершення цього кроку потрібно увімкнути меню Android Auto/CarPlay за допомогою штатних кнопок чи сенсорного екрана. Вітаємо! Тепер ви можете користуватися CarPlay чи Android Auto у власному авто.

Часті запитання

Яка версія IOS/Android необхідна для використання Apple CarPlay/Android Auto?

Список підтримуваних пристроїв для Apple CarPlay:

  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s

Android Auto можуть використовувати користувачі Android-смартфонів з Android 6.0 і вище. Проте, деякі марки телефонів, у яких сервіси Google не є стандартними, можуть не працювати з Android Auto.

Зверніть увагу! Android Auto офіційно недоступний в Україні, проте ви можете завантажити apk-файл без прив’язки до країни та використовувати Android Auto в межах України.

Якими застосунками можна користуватися?

Apple CarPlay та Android Auto дозволяють встановити не всі додатки, що доступні для смартфонів. Повний перелік додатків ви можете переглянути тут:

Як саме відбувається під’єднання?

Користувачі Apple CarPlay можуть під’єднати смартфон, використовуючи USB-кабель чи Wi-Fi. Для під’єднання через Wi-Fi обраний вами адаптер CarPlay повинен бути оснащений модулем Wi-Fi. Не усі адаптери дозволяють користуватися бездротовим з’єднанням. Якщо ви не впевнені, чи вибраний вами адаптер оснащений модулем Wi-Fi, зверніться у наш чат чи на пошту support@carsolutions.com.ua, і ми вам обов’язково допоможемо.

Чи заряджається телефон під час під’єднання?

Так, ваш телефон заряджатиметься, якщо ви використовуєте дротовий тип під’єднання.

Як передається звук? Чи потрібно активувати AUX?

Адаптери Android Auto/Apple CarPlay передають звук через AUX за допомогою вбудованого AUX-модуля. У деяких авто, наприклад у Mercedes-Benz, необхідно активувати AUX чи використовувати AUX-адаптери. Якщо ви не впевнені, чи вам потрібно активувати AUX - зверніться у наш чат чи на пошту support@carsolutions.com.ua

Чи можна під'єднати камери заднього та переднього виду?

Не всі адаптери Apple CarPlay/Android Auto оснащені входами для під’єднання камер. Перелік адаптерів, які підтримують під’єднання камер дивіться ось тут.

Чи можна переглядати відео з телефону?

За замовчуванням Apple CarPlay/Android Auto не підтримують відтворення відео. Проте деякі адаптери Apple CarPlay/Android Auto обладнані функцією дублювання екрана смартфона, що дозволять вам переглядати відео на моніторі автомобіля. Нагадуємо, що переглядати відео за кермом небезпечно! Дивіться відео лише тоді, коли автомобіль припаркований. Подбайте про власну безпеку та безпеку пасажирів.

Підсумки

Підсумовуючи, наведемо основні переваги адаптерів Apple CarPlay/Android Auto:

Керування навігацією на штатному моніторі Check
Зручне керування за допомогою штатних кнопок чи сенсорного екрана Check
Голосові помічники та голосове керування Check
Відтворення аудіо на медіасистемі автомобіля Check
Дублювання екрана смартфона Check
Під'єднання камер Можливе у певних видах адаптерів
Під’єднання додаткових відеопристроїв Можливе у певних видах адаптерів
Просте встановлення Check
Сумісність Універсальні та для конкретних моделей

Тепер ви знаєте усі можливості та переваги адаптерів Apple CarPlay/Android Auto, та розумієте для чого вони потрібні. Обирайте свій адаптер та отримуйте насолоду від користування телефоном в автомобілі вже сьогодні!

Команда Car Solutions

Копіювання матеріалів з сайту carsolutions.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

Переглянути весь каталог
uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти